Burnun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı nasıl geçer? Burun akıntısı neden olur? Nezle mi Grip mi oldum? Cebinizdeki Mendilleri Artık Çöpe Atabilirsiniz…
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burunda akıntı söz konusu olduğunda çareyi eczane raflarında arıyorsanız ama yine de aradığınız çözümü bulamıyor, “Burun akıntısı nasıl geçer?”, “Burun akıntısına ne iyi gelir?” diye merak ediyorsanız belki de doğal malzemelerden yardım almanızın vakti gelmiştir. Çünkü hiçbir kimyasal olmadan, tamamen bitkisel yöntemlerle burun akıntısını durdurmak sandığınızdan daha kolay.
Burun akıntısının nedeni nedir? Burundaki Akıntı Nasıl Geçer?
Burunda akıntı neden olur? ve Burun akması Nasıl Geçer?
Burun akıntısı sinüs ve nazal pasajlarda mukus arttığında oluşuyor. Mukus artışı ise vücuda giren virüsleri ya da alerjenleri temizlemek için vücudun geliştirdiği bir savunma sistemi aslında. Peki bu mukus artışı neden oluyor, gelin başlıca sebeplerine bakalım.
Soğuk algınlığı
Hava koşullarında gerçekleşen ani değişiklikler, mevsim geçişleri
Havadaki virüsler
Sinüs enfeksiyonu
Polen, güneş ve toz gibi alerjiler
Çok acı ve baharatlı yiyecekleri düzenli olarak tüketmek
Burun kemiğinde oluşan eğrilikler, burun kanallarında ortaya çıkabilen tümörler
Hormonal değişiklikler, gebelik dönemi
Burun akıntısı nasıl geçer? Burun akıntısına ne iyi gelir?
Burunda akıntı yaşıyorsanız ve artık rahat nefes almak istiyorsanız aslında birçok doğal malzeme size anında rahatlama sağlamak için hazır bekliyor. Mesela şunlar gibi…
Tuzlu su
En bilinen yöntem kuşkusuz tuzlu su. Mukusu incelten ve burun akıntısının oluşturduğu tahrişi azaltan tuzlu su mikropları da vücuttan atıyor. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı sofra tuzu ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ardından bir damlalık yardımıyla burun deliklerinize bu karışımdan birer damla damlatın. Bu yöntemi burun akıntınız rahatlayana kadar günde birkaç uygulamanızda hiçbir sakınca yok.
Zerdeçal
Antioksidan, antienflamatuvar, antibakteriyel ve antiviral özellikler taşıyan tam bir doğal mucizedir. Ayrıca zerdeçal burun akıntısı için de birebir. İster sıcak bir bardak süte bir kaşık zerdeçal karıştırarak; gece yatmadan önce içebilir. İster öğütülmüş zerdeçalı bir fincan keten tohumu yağıyla tavada kavurarak dumanını içinize çekerek rahatlama sağlayabilirsiniz.
Zencefil
Antiviral, antitoksik ve antifungal özellikler taşıyan zencefil burun akıntısı dahil birçok solunum yolu rahatsızlığına çare. Ayrıca Zencefili tuzlayarak çiğ yiyebileceğiniz gibi çay gibi demleyerek de içebilirsiniz.
Hardal yağı
Antibiyotik özellikler içeren hardal yağı mikroplarla savaşarak burun akıntısına çözüm olabiliyor. Ayrıca Çok az miktarda hardal yağını ısıtın ve bir damlalığa alarak günde iki kez burun deliklerinize damlatın. Hatta Hardal yağının kısa sürede burun kanallarını açtığını ve nazal geçişlerini temizlediğini fark edeceksiniz.
Sarımsak
Antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip olan sarımsaktan faydalanmak için onu çiğ olarak tüketebilirsiniz ya da bir bardak suya üç diş sarımsak katarak kaynatabilir, karışımı süzdükten sonra bir kaşık bal ekleyerek içebilirsiniz.
Bal
Sarımsaklı karışımda tatlandırıcı olarak kullandığımız bal antibakteriyel ve antiviral özellikleriyle tek başına da bir doğal mucize aslında. Burun akıntısına çözüm olarak bir bardak ılık suya iki çay kaşığı bal ekleyip bu karışımı günde 2 kez içebilirsiniz.
Okaliptüs yağı
Rahatlatıcı etkiye sahip olan okaliptüs yağı burun akıntısı için en kesin çözümlerden biri. Tek yapmanız gereken bir mendile birkaç damla okaliptüs yağı damlatmak ve burun akıntısının sizi rahatsız ettiği anlarda bu yağı koklayarak içinize çekmek. İşte bu kadar basit!
Not: Burun akıntısı probleminiz uzun süre devam ediyor ve buna öksürük, ateş, terleme gibi belirtiler eşlik ediyorsa hemen bir doktora görünmelisiniz. Ayrıca yukarıda saydığımız tüm malzemeler doğal olsa da herhangi birine hassasiyetiniz olması ihtimaline karşı kullanmadan önce yine bir uzmanın onayını almanızı öneririz.
Geçmiş olsun!
Yorumlar kapalı.