“Bayramda Nereye Gitsek?” Sorusuna 20 Harika Öneri. 9 Günlük Kurban Bayramı tatilini nasıl geçireceğinize henüz karar vermediniz mi? Ya da hem bayramda ailenizden ayrı olmak istemiyor, hem de tatil fırsatını yakalamışken evde oturmak istemiyor musunuz? İlk Önce Buyurun size dilerseniz ailenizle, dilerseniz arkadaşlarınızla güzel bir kaçamak planlayabileceğiniz mis gibi tatil lokasyonları. Şimdi Hemen seçim yapın ve otel pansiyon fiyatlarına bakın.
1. Bir Yaz Klasiği Olarak Bodrum
Kesinlikle Tatillerin vazgeçilmez adresi Bodrum’u es geçmek olmazdı. Ege kıyılarının bir diğer hayranlık uyandırıcı ilçesi Bodrum’un meşhur tatil beldeleri Turgutreis, Bitez, Ortakent, Yalıkavak, Güvercinlik Gümbet ve Torba bayram tatilinde de oldukça hareketli olacaktır eminim. Ayrıca İlk defa gidenler Bodrum Kalesi’ni gezmeyi ve Yalıkavak’taki balık restoranlarına uğramayı unutmayın.
2. Yeni Keşifler İçin Çamlıköy
Bayramda Nereye Gitsek? Tekirdağ’ın Karadeniz’e açılan tek kıyısı olan Çamlıköy diğer adıyla Kastro Koyu, yakın lokasyonlara kaçamak yapmak isteyenler için başka bir alternatif. Ayrıca Çamlıköy, Trakya’nın Bahçeköy deresinin denize döküldüğü yerde 2.5 km kumsala sahip bir sahil bölgesi. Ve Bir tarafta doğal plaj, diğer tarafta ise plaj ile birleşen altın renginde bir gölü var. Ayrıca Istıranca Dağları’nın eteklerinde bulunan bu doğal plaj ve yöredeki karaçam ormanı 1988 yılından bu yana milli park olarak koruma altında bulunuyor.
3. Mavi Yolculuk İçin Marmaris
Ve sıra ona geldi. Belki klasik ama birçoğumuz için vazgeçilmez bir durak Marmaris. Fakat Bu tatilde denize doymak isteyenler Marmaris’e gidip, oradan tekneyle koyları gezebilir, bir nevi mavi yolculuk yapabilirler. Ayrıca Çamlı iskelesinden yarım saatte bir kalkan teknelerle Sedir Adası’na mutlaka uğrayın derim.
4. Aile Tatillerinin Vazgeçilmezi Erdek
Ailece çıkılan tatillerin en ideal adreslerinden biri olan Erdek, Bandırma’ya sadece 40 dakika mesafede. Ayrıca Marmara Bölgesi’nden çok fazla uzaklaşmayı düşünmeyen ve ekonomik tatil arayışında olanlar için önerebilirim. Burada konaklama için otel ya da pansiyon seçenekleri bulabilirsiniz. Ayrıca Sahile birçok kıyısı olan Erdek’te denize girebileceğiniz güzel plajlar var. Biraz daha sakin ve doğayla iç içe bir plaj ortamı isterim derseniz, 15-20 dakika mesafedeki Ocaklar Köyü’nü ve ya Ocaklar’dan hemen sonra gelen Narlı Köyü’nü tercih edebilirsiniz.
5. Yurtdışına Gider Gibi Yapmak İçin Kıbrıs
Kıbrıs bizim için vize almadan ve fazla masraf yapmadan ülkeden uzaklaşmanın en kolay yollarından biri sanırım. Ayrıca Birçok seyahat firması şimdiden bayram özel Kıbrıs turlarını hazır etmiş durumda. Ayrıca bu tarz turlardan faydalanabilir ve bir rehber eşliğinde Kıbrıs’ı gezebilirsiniz. Yok ben bağımsız olmak istiyorum derseniz gitmişken yapmanız gerekenleri şöyle sıralayayım. Bellapais’te gün batımını seyredin, Girne Limanı’nına sıralanmış güzel mekanların birinde akşamınızı geçirin, geleneksel Kıbrıs yemekleri için ise Archway Restoran’a gidin.
6. Damla Sakızı Tadında Günler İçin Cunda Adası
Ayvalık adalarından Cunda, Ayrıca benim gibi ruhu Egeli olanlar için harika bir adres. Taş evleri, dar sokakları, tarihi dokusu, damla sakızı aromalı lezzetleriyle mutlaka görülmesi gereken bir yer. ilk önce Deniz kenarında uzun saatler geçirmek istiyorsanız, gündüzleri Sarımsaklı Plajı’na gidip, akşamlarınızı Cunda’da geçirebilirsiniz. Ayrıca Gitmişken meşhur Taş Kahve’ye uğramayı unutmayın. Sarımsaklıdayken İlk olarak Şeytan Tepesine mutlaka uğrayın o güzel manzara her şeye bedeldir.
7. Huzuru Uzaklarda Aratmayan Marmara Adası
Bayramda Nereye Gitsek? İlk önce Türkiye’nin Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adası Marmara, aileyle yapılan tatillerde sık sık tercih edilen yerlerden. Marmara Adası’na düzenli olarak deniz seferleri düzenleniyor. İstanbul, Tekirdağ, Erdek ve Silivri’den yaz boyunca sık sık gemi kalkıyor. Konaklama için birçok otel ve daha ekonomik pansiyon seçenekleri mevcut. Gitmişken mutlaka adaya özgü bir lezzet olan peynirli patlıcan yemeğinin tadına bakın.
8. Size Özel Deneyim Kalem Adası
İzmir’in Dikili ilçesinde, Bademli Köyü’ne bağlı bir adacık Kalem Adası. Adada hizmet veren yalnızca bir konaklama tesisi var. Doğası, muhteşem bitki örtüsü, masmavi denizi ve tarihi dokusuyla görenleri kendine aşık ediyor. Gitmek isterseniz önceden rezervasyon şart. Özellikle Özel bir tatil planlamak isteyenlere önerilir.
9. Tarih ve Doğayı Buluşturan Side
Tatilden beklentisi doğa, deniz ve tarihi bir yolculuk olanlar Side’yi çok sevecektir eminim. Ayrıca Hem çok güzel bir denizi ve uzun plajları hem de tamamını gezmesi uzun saatlerinizi alacak bir antik kenti var. Antalya’nın minik şirin bir beldesi olan Side’de çok fazla konaklama seçeneği var. Bütçenize göre turistik lüks otelleri, ya da butik otel veya pansiyonları tercih edebilirsiniz.
10. Caretta Caretta’ların Mekanı Kaş
Caretta caretta’ların yuvası, Ve kesinlikle Akdeniz’in en mükemmel kıyılarından Kaş, Ve son zamanlarda gitgide popüleritesini arttırarak tam bir tatil cenneti haline geldi. Deniz mahsüllerine meraklıysanız burada mavi yengeçin tadına bakabilirsiniz. Gitmişken Kekova’daki Simena Atnik Kenti’ni gezmeyi de unutmayın.
11. Doğa Sporları İçin Fethiye ( Bayramda Nereye Gitsek? )
İlk Önce denize ve güneşe doymak için gidilecek daha iyi bir yer olamaz herhalde. Gündüz Ölüdeniz sahillerinde denizin tadını çıkarabilir, yamaç paraşütü yapabilir, akşam da eğlencesi bol sahil mekanlarından birinde keyif yapabilirsiniz. Burada mutlaka bir akşamınızı Ölüdeniz’deki Help Beach Bar’da geçirin, Saklıkent’i görün ve terkedilmiş bir Rum köyü olan Kayaköy’ü keşfetmeye gidin. Oradaki teyzelerin yaptığı meşhur sac böreğini tatmayı da unutmayın sakın.
12. Sakin Bir Balıkçı Kasabası İğneada
Tatil için Akdeniz kıyılarından sıkılanlar ya da farklı sahiller keşfetmek isteyenler varsa aranızda, sizi Trakya’nın incisi İğneada ile tanıştırabilirim. Burası Karadeniz kıyısında 22 km’lik sahil şeridi olan bir balıkçı kasabası aslında. Tatilciler güzel ve geniş plajı nedeniyle sıklıkla tercih ediyor burayı, hatta kamp kurmaya gelenler bile var. Alternatif bir tatil arayışındaysanız eğer, İğneada’yı düşünebilirsiniz.
13. Yunan Adaları’na Selam Çakan Gökçeada ( Bayramda Nereye Gitsek? )
Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada’da yapacak çok şey var. Geniş ve rüzgar alan Kefalos koyunda windsurf ve kitesurf yapabilir, eski Rum köyleri olan Dereköy ve Zeytinliköy’de bir tarihi gezinti yapabilir, bol denize girip, taze deniz mahsullerinin tadına bakabilirsiniz. Gitmişken Mustafa’nın Kayfesi’nde kahvaltı edin ve bir akşamınızı Kaleköy’deki Pembe Kaval Bar’da geçirin mutlaka.
14. Çanakkale Kıyılarını Sevdiren Geyikli – Bozcaada
Ege kıyılarından devam etmek isterseniz, Eyvah Eyvah filminin çekildiği Geyikli’ye de bir uğrayın derim. Geyikli’nin uzun sahilleri ve doğayla iç içe atmosferi dinlenmek isteyen ruhlara iyi gelecektir. Ezine’deki Truva Antik Kenti’ni gezebilir ve tabi ki Ezine’nin mis gibi süt kokulu beyaz peynirlerinden alabilirsiniz. Denize girmek için feribotla Bozcaada sahillerine de geçebilirsiniz.
15. Bol Bol Deniz, Müzik ve Eğlence Sunan Çeşme ( Bayramda Nereye Gitsek? )
Yaz denince aklımıza gelen ilk duraklardan Çeşme… Burada trafik yaz boyunca yoğun ama bayram zamanı daha bir kalabalık olma ihtimali oldukça yüksek. Ben tatilde bol bol deniz, müzik, hareket ve eğlence isterim diyenlere tavsiye edilir.
16. Karadeniz Kıyılarını Keşfetmek İçin Amasra
Karadeniz sahillerini keşfetmek isteyenlerin muhakkak uğraması gereken bir yer burası. Batı Karadeniz’de Bartın’ın bir ilçesi olan Amasra, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra plajlarıyla da ünlü. Burada bol bol balık yiyebilir, Karadeniz yeşilinin tadını çıkartabilir ve Çakraz, İnkumu, Bozköy plajlarında denize girebilirsiniz. Deniz tutkunlarına bir tekne kiralayıp Felengit Koyu’nu keşfetmelerini de önerebilirim.
17. Kaz Dağları’nın Eteklerinde Altınoluk
Kaz Dağları’na yakın olmak tüm dertleri unutturur, yorgunlukları hafifletir, genci yaşlısı herkese iyi gelir. Eğer sizin de yılın tüm yorgunluğunu üzerinizden atmaya ihtiyacınız varsa, bayram tatilinde Kaz Dağları’nın eteklerindeki Altınoluk, Akçay civarlarını tercih edebilirsiniz. Çam ormanlarından yayılan mis gibi havayı ciğerlerinize doldurduğunuzda hafif başınız dönerse şaşmayın. Çünkü Kaz Dağları’nın uğradığı her yer, insanda hafif böyle bir etki yaratır. Denize girmek için ise Altınoluk Asos arasında kalan Küçükkuyu sahillerini tercih edebilirsiniz.
18. Rüzgar Sörfü Yapsam Diyenlere Alaçatı
Cumbalı konakları, sakız ağaçları, cumartesi günleri kurulan antika pazarı ve rüzgar sörfü için uygun koylarıyla Alaçatı, kalbinizi Ege’de bırakmak için iyi bir neden. İsterseniz bayram tatilinin tamamını burada geçirebilir ya da birkaç günlük kaçamak planı yapabilirsiniz. Konaklama için harika bir butik olan Lale Lodge’u tavsiye edebilirim.
19. Yeryüzünün Cenneti Çamlıhemşin ( Bayramda Nereye Gitsek? )
Son zamanlarda dizilerde gördüğümüz muhteşem doğa manzaralarıyla popüler hale gelen Çamlıhemşin, yeryüzündeki cennetlerden biri. Burası sizin için bir deniz kum güneş tatili olmaz ama yeşilin her tonunu hayranlıkla izleyeceğiniz, doğanın muhteşem uyumuna tanıklık edeceğiniz, yanı başınızda akan derenin sesiyle huzur bulacağız bir dinlenme vakti olur. Çamlıhemşin’e Trabzon’dan 2 buçuk saat süren araba ya da otobüs yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Gittiğinizde Moyy Mini Otel’de konaklamanızı, buranın doğal bal ve reçellerinin, özgün yemeklerinin tadına bakmanızı öneririm.
20. Karadeniz’in Batı Kapısı Şile
Bayramda Nereye Gitsek? Karadeniz’in batı kapısı diyebileceğimiz Şile kıyıları, son zamanlarda açılan yeni işletmelerle bambaşka bir havaya büründü. Özellikle Ağva’ya doğru giderseniz, deniz ve dere kenarında dinlenebileceğiniz, doğayla baş başa kalıp denize girebileceğiniz birçok konaklama yeri bulabilirsiniz. Marmara Bölgesi’nde, özellikle İstanbul ve yakınlarında ikamet edenler için ulaşımı oldukça kolay. Bayram haftasında giderseniz, her yıl Temmuz’un son haftasında kutlanan Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ne de katılabilirsiniz. Bu arada bize öneri sunarsanız Şile’nin en güzel plajı olan Ağlayan kayalar beach Mutlaka gitmeniz gerekenlerin başındadır.